Reiki

Livsenergi för kropp och själ.


Vad är Reiki?

Reiki är de två japanska orden Rei, som står för universell, och Ki som betyder livsenergi och motsvaras av kinesiskans chi eller prana i Indien. Reikin är en mjuk och behaglig behandlingsmetod där man använder sig av individens egen livsenergi för att hjälpa kropp och sinne med en sälvläkningsprocess.

Reiki är inte kopplat till någon religion, tvärtom, utövare finns över hela världen från många olika länder, livsåskådningar och kulturer. För något vi alla har gemensamt är att vi alla består av och konstant omges av energi. Men vår livsenergi behöver flöda fritt och obehindrat på ett behagligt sätt för att vi ska må bra, både i kropp och själ.

Hur hjälper Reiki?

Tänk dig din egen livsenergi som en flod som flyter fram i naturen.

Om din "livsenergiflod" rinner mycket långsamt i ett flackt landskap där den ringlande och mycket krokiga floden samlar på sig kvistar, grenar och löv, skapas till slut ett hinder som gör det svårt för vattnet och energin att få ett flöde. Det uppstår en blockering.

Många fysiska åkommor kan alltså egentligen många gånger ha en emotionell orsak. Undanträngda känslor, sorg, stress, ångest eller gamla smärtsamma minnen kan sätta sig som blockeringar i kroppen. Problemen uppstår när när en blockering funnits där länge, som kan göra att vi fastnar i ett negativt tanke- och känslomönster, vilket i sin tur kan visa sig som olika sjukdomssymtom.

Den milda mjuka energin från Reiki hjälper till att frigöra dessa spänningar, och när de kommer upp till ytan, och du förstår din blockering så är det lättare att släppa taget om den och frigöra dig från den. Reikienergin hjälper dig att skapa balans i kropp och själ och du kan börja läka.
Reiki är en holistisk behandlingsmetod där man ser kropp och själ som en helhet, så man behandlar alltid hela kroppen även om problemet kan upplevas till ett begränsat område.

Hur går en Reikibehandlig till?

En Reikibehandling går att få både via ett fysiskt möte eller på distans. Det fantastiska är att båda alternativen är lika effektiva. Allt handlar om energi, vilket gör att man inte är begränsad av tid och rum.

Vid en fysisk behandling ligger klienten på en behandlingsbänk fullt påklädd, och reikiterapeuten lägger sina händer på, eller håller dem strax över, olika punkter på klientens kropp. Terapeuten styr inte energin på något sätt utan är enbart en kanal som förmedlar energin och låter den automatiskt gå dit den ska. För energin vet var den ska och var den behövs.

En distansbehandling går till på samma sätt och är precis lika effektiv. Klienten sitter eller ligger i lugn och ro i sitt eget hem eller på en vald rofylld plats under behandlingen. Många väljer att tända ett ljus eller lyssna på lugn musik samtidigt. Efteråt, precis som vid den fysiska behandlingen, så brukar terapeuten stämma av med klienten vad som kommit fram under behandlingstiden. Eftersom det är energi man jobbar med så är man inte begränsad av tid och rum.

Hur upplevs en Reikibehandling?

Reikiterapeuten ger inte av sin egen energi utan riktar enbart den universella energin. Terapeuten agerar som en kanal som energin strömmar igenom, till dig som mottagare. Energin du tar emot är egentligen direktkontakt med med ditt Högre Jag, och på så sätt kan du bättre höra din inre röst och vad din själ behöver.

Hur man upplever en Reikibehandling kan variera mycket och det finns inga rätt eller fel, bara din individuella upplevelse av att ta emot energin. Det kan också skilja från ett tillfälle till ett annat. Många upplever djup avslappning och ett stort lugn under själva behandlingen. En del känner energin väldigt starkt och kan känna både värme och kyla på olika ställen i kroppen. Somliga kan uppleva pirr och stickningar på olika ställen i kroppen, andra upplever det som att luften runt omkring dem blir kristallklar och lättare att andas. Vissa känner inget speciellt alls under behandlingen medan andra somnar. Efter behandlingen upplever de flesta att de känner sig piggare och har mer energi och hos många bidrar behandlingen till ett ökat inre lugn och mer harmoni.

Reiki är friskvård.

Reiki är godkänd som stresshantering av Skatteverket (Sverige). Det innebär att du som har "friskvårdspeng" på jobbet kan använda den till Reikibehandlingar. För dig som är arbetsgivare innebär det att Reikibehandlingarna är avdragsgilla på samma sätt som exempelvis massage.

Boka Reiki

Har du frågor eller vill boka en konsultation kommer du i kontakt med mig här.